Billig forbrukslån uten sikkerhet

Billig forbrukslån uten sikkerhet

Der man ved et bolig- eller billån kan stille med gjenstander som sikkerhet for å få en bedre avtale hos banken, så er ikke dette tilfelle for forbrukslån. De kommer nemlig uten sikkerhet, og derfor vil ofte renten være en del høyere enn hva du kanskje hadde forespeilet deg. Her kan du søke om billige forbrukslån uten sikkerhet, der du selv bestemmer om du vil låne lave 20 000 kroner – eller hva med hele 400.000 kroner?

Det sier seg selv at banken tar en større risiko når de låner ut penger til noen, uten at de selv får noe tilbake som sikkerhet, enten det er pant i bil, bolig eller en egenandel. Derfor blir de også nødt til å skru opp renten, slik at de tjener på den risikoen de tar. Stadig øker prosenten av nordmenn som misligholder lånene sine, så billig forbrukslån uten sikkerhet kan ofte bli kostbare for banken – og ikke minst de som låner.

Dette er et billig forbrukslån uten sikkerhet

Billig forbrukslån uten sikkerhetNår du skal finne frem til et bra lån, så gjelder det å vite hvorfor lånet blir billig, og motsatt hvorfor man burde styre unna. I hovedsak er tallet man burde se etter den effektive renten. Denne er fastsatt av banken og inkluderer alle ekstra gebyrer og kostnader ved lånet, slik at prosenten avgjør hvor mye du må ut med i ekstrakostnader når du skal betale tilbake den lånte summen. Et billig forbrukslån uten sikkerhet har gjerne en rente på lavere enn 15 prosent, men den vil avhenge av inntekten din.

Alle som søker om et billig forbrukslån uten sikkerhet hos banken vil altså ikke få den samme renten, men den vil avhenge av inntekten din. Samtidig er det også mulig å forhandle om lånet, som for eksempel ved å søke til flere banker samtidig. Da kan du vise til at du har fått et bedre tilbud hos en annen bank, og dermed må den aktuelle banken føye seg for tilbudet dersom de ønsker å ha deg som kunde.

Hva skjer når du søker om et billig forbrukslån uten sikkerhet?

Ettersom banken ikke har noe å gå tilbake på dersom du ikke gjør opp for deg, så gjør de grundige undersøkelser på forhånd. For eksempel så sjekker de dataene som er registrert om deg hos Skatteetaten, og det kjøres også en kredittsjekk på navnet ditt for å finne ut om du har misligholdt lån eller har inkassosaker mot deg.

Det er også mulig at banken ber deg om å dokumentere inntekten din ved å vise til lønnsslipper eller lignende. Men hvis man søker hos en ren internettbank, så er det vanligvis ikke noen vanskelig sak å søke om billig forbrukslån uten sikkerhet. Her fyller du rett og slett ut dine personlige data, så vil de automatiske systemene gjøre resten av jobben, og du kan bare lene deg tilbake og vente på at pengen skal dukke opp på kontoen din.