Flytte lån

Slik kan du flytte lån

Det kan være mange forskjellige grunner til å ville flytte lån, og den vanligste grunnen er nok at det er billigere hos en annen bank. Heldigvis er det både enkelt og billig å flytte lån mellom banker, så du trenger ikke å være redd for å sammenligne priser.

Flytte lånDessverre er det slik at banker og långivere ikke gir den beste renta til stamkundene, så man må nødt til å være villig til å flytte lån for å få den beste avtalen. Dersom du vil flytte boliglånet kan du fort spare mange tusen kroner i året på å velge riktig lån, men det er ofte også penger å spare på å flytte forbrukslån over til en ny låntilbyder. Det første man bør gjøre når man skal flytte lån er å finne en god oversikt over aktuelle kandidater. Sorter disse etter hvilke som er mest lønnsomme å flytte over til, slik at du har full kontroll over hvor du får best renter.

Før man flytter lån bør man også sette seg ned og ta et regnestykke på hvor mye man kan spare. Finn ut hva du betaler for lånet nå, og finn ut hvor mye du sparer ved å flytte det over. Selv små forskjeller i renta kan bli store når det er snakk om større summer, så ikke undervurder hvor mye penger det er snakk om. Når du sammenligner det gamle og det nye lånet er det lurt å dobbeltsjekke at du har inkludert alle avgifter og gebyrer, da disse fort kan være en stor del av totalsummen. Når man skal flytte lån er det viktig å søke om å flytte lån, ikke ta opp et nytt. Når man søker om å flytte lånet over til en ny långiver kan de hjelpe deg med å betale ned lånet og sørge for at alt er i orden, så slipper du å styre med dette selv.

Lønner det seg faktisk å flytte lån?

Som regel vil det lønne seg å flytte lånet til en ny långiver med lavere renter, men ikke alltid. Det er dessverre ikke gratis å flytte lån, og mange banker og låntilbydere har relativt høye etableringsgebyrer. Dersom lånet er lite bør man regne ut hvor lang tid det tar før man tjener tilbake dette etableringsgebyret, og deretter vurdere om det faktisk lønner seg.

Dersom man skal flytte boliglån må man også regne med å betale et tinglysningsgebyr. Dette koster heldigvis par et par hundre kroner, og spares som regel fort opp ved å bytte til en billigere långiver.

Slå sammen flere smålån

Dersom du har to-tre forskjellige lån kan det fort være at det er mye penger å spare på å slå sammen lånene. For det første får man som regel bedre rente av å ha ett samlet lån som er høyere enn man får med mange smålån. For det andre slipper man å betale egne fakturaavgifter og andre gebyrer for hvert enkelt lån, og kan istedenfor kun betale avgiftene for det ene lånet.

Det er veldig enkelt å flytte flere smålån over til et nytt lån, og den nye låntilbyderen din kan hjelpe deg med å gjøre dette.