Hvor mye lån

Hvor mye lån

Hvor mye lån kan jeg få er sikkert et spørsmål de aller fleste har spurt både seg selv og minst en bank i løpet av livet sitt. Svaret du får er basert på en rekke ulike faktorer, og det kan variere veldig fra bank til bank, og fra kreditor til kreditor.

Det første alle burde spørre seg når det gjelder akkurat dette er: Hvor mye lån trenger jeg? En huskeregel man alltid kan ta med seg når det gjelder alle typer kreditt og gjeld er at mindre som regel alltid er bedre. Jo mindre gjeld du har jo mindre koster det deg, og desto bedre for din økonomi. Det kan imidlertid dukke opp situasjoner der man kan spørre nettopp dette spørsmålet.

Huskeregler på hvor mye lån

Skaff deg en oversikt over din egen økonomi før du spør om hvor mye lån du kan få er alltid lurt. Til tross for alle de strenge kravene banker og kreditorer stiller med når de skal gi ut lån til forbrukere, så kan det være at de ikke nødvendigvis ser alle detaljer rundt din økonomi. Dersom de ikke gjør det, og låner ut et mye større beløp enn det man egentlig kan betale, så er ikke det nødvendigvis gode nyheter.

Det er lite som kan være så vanskelig for en økonomi som et lån med litt størrelse som ikke betales til rett tid. Derfor er det viktig at man tar seg god tid til å evaluere sin egen økonomi, slik at man har et godt begrep om hvor mye penger man kan betale per måned før man spør om hvor mye lån man kan få av en bank.

Hva er avgjørende for hvor mye lån?

hvor mye lånHva er det så banker og kreditorer vurderer og ser på før de kan gi deg det endelige svaret på hvor mye lån du kan få? Hele denne prosessen avhenger veldig av hva slags type lån du søker etter, og hvor stort dette lånet er. Et lite lån på si 5000 kroner, der banken eller kreditoren helt sikkert ikke krever sikkerhet, er ikke lange prosessen.

Søker du derimot om et billån, eller til og med et boliglån, er prosessen lenger og mer komplisert. Uansett er det alltid et fellestrekk når det gjelder lånesøknader, og det er at banken eller kreditoren alltid vil be om en kredittsjekk av deg og din økonomi, og til medsøker om du har det.

Her vil selskapet få et godt bilde på din økonomi, hvor stor inntekt du har og om du har noen styreverv i selskaper. De vil også se om du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Har du det, kan du i de aller fleste tilfeller glemme å få lån. Et minimumskrav for de aller fleste selskap som gir ut lån er at du ikke har slike ting på kredittsjekken din.

Oppsummert – hvor mye lån

Hvor mye lån du eventuelt kan få hos en kreditor eller bank varierer altså veldig fra person til person. Det kommer ann på hvor mye du har i inntekt, sikkerhet, hva du skal bruke pengene til og mye annet.