Kreditt lån

Hva er et kreditt lån?

Det finnes hundrevis av situasjoner hvor det kunne vært nødvendig med et kreditt lån, og heldigvis er det både enklere, billigere og ikke minst tryggere å søke om et lån i dag enn det var for ti år siden. Alt kan gjøres online fra sofakroken, enten ved å bruke datamaskinen, nettbrettet eller mobiltelefonen.

Kreditt lånKreditt lån kommer i alle slags størrelser, og man kan låne fra så lite som 500kr til mangfoldige hundretusener. Hvor mye man får låne avhenger selvfølgelig av kredittscoren din, en poengsum som regnes utfra inntekt, betalingsvilje, alder og lignende faktorer. For å låne store summer må man ha en ganske grei inntekt, men om man kun er ute etter noen tusenlapper så holder det med en mye lavere inntekt.

Før man tar et kreditt lån er det selvfølgelig lurt å tenke seg om både to og tre ganger. Alle pengene man låner skal jo betales tilbake, og man bør sette av noen minutter for å regne ut hvordan økonomien kommer til å se ut etter at man har tatt opp lånet. Hvis man låner store summer kan man regne med å måtte betale et par tusenlapper i renter og avdrag de neste årene, mens man med mindre lån kan klare å kvitte seg med gjelden etter et par-tre måneder. Veldig ofte kan man selv velge hvor lang nedbetalingstid man ønsker, men det finnes så klart rammer for hvilken tid man kan velge.

Kreditt lån er som regel uten sikkerhet, noe som betyr at banken ikke trenger å ta salgspant i noen gjenstander. Her slipper man altså risikoen for at banken eller långiveren kan komme inn og tvangsselge eiendelene dine, men ulempen med denne avtalen er at renta blir litt høyere enn dersom man tar det samme lånet med sikkerhet.

Å søke om et kreditt lån er kjempeenkelt, og det første man må gjøre er å finne det perfekte lånet. Det finnes hundrevis av forskjellige lån tilgjengelig, og det kan virke veldig vrient å finne det beste og billigste. Heldigvis finnes det også mange nettsider som enkelt lar deg sette flere lån opp mot hverandre, og dermed fort finne ut av hvilke som tilbyr de beste avtalene.

Kredittkort

Når du har bestemt deg er det bare å starte søknaden. Dette kan gjøres uten å løfte en finger vekk fra tastaturet, og man kan til og med identifisere seg med BankID eller MinID. Selve søknaden forklarer seg selv, men krever at du har litt kunnskap til økonomien din. Send inn søknaden, så er det bare å vente på svar. Noen aktører svarer på et par timer, mens andre bruker lengre tid. Dersom du søker i en helg eller på en helligdag må du regne med å vente litt ekstra før du får svar.

Dersom søknaden blir godkjent tar det noen dager før pengene er inne på kontoen din, men det er dessverre ikke mulig å få til fortere. Norske banker er gjerne litt trege med å overføre penger, så det er bare å vente tålmodig, så dukker de som regel opp etter et par dager.