Lån for unge

Finn et lån for unge

Det er mange som opplever at det er svært vanskelig å få lån for unge, spesielt når man er student eller nettopp har begynt med arbeidslivet. Ikke bare har man lavere inntekt enn voksne personer, man har også alderen som i seg selv ofte setter en stopper for å få lån enkelt. Det er nemlig veldig vanlig at låneselskapene er veldig forsiktige med å gi lån til unge, og mange går så langt som å nekte det.

Lån for ungeProblemet kommer av at ungdom og unge voksne er kjent for å være dårlige betalere. Altfor mange unge tar opp lån uten mulighet for å betale tilbake, og dette er faktisk ikke det bankene eller lånetilbydere ønsker. Dette har ført til at mange aktører rett og slett er ekstremt strenge med å gi ut lån til ungdom, så det kan oppleves veldig vanskelig.

Så hvordan skal man få lån som ung? Første steget er å undersøke de forskjellige aktørene. Som nevnt ovenfor er noen strenge på alder, mens andre tar det mye roligere. Veldig ofte står alder oppgitt som et kriterium allerede på forsiden til långiverne, og da er det veldig enkelt å finne frem til dem som gir lån for unge.

Veldig ofte er det slik at ungdom sliter med å få tatt større lån, mens smålån går bedre. Et smålån er et lån på mellom 500 og 5 000kr, og med slike lån pleier ikke långiveren å være like streng på hvem de låner ut pengene til, ettersom dette er en sum de aller fleste klarer å skaffe tilbake, selv med lav inntekt. Det kan derfor ofte vært lurt å søke på slike smålån, så er sjansene størst for å få innvilget søknaden.

Dersom man vil ha et større lån er det selvfølgelig også mulig, men litt vanskeligere å få innvilget enn det er for voksne. Dersom du er ute etter et billån, båtlån eller boliglån så gjelder det å ha en grei egenkapital, for dette viser evne til å spare, noe som gir banken større trygghet på at du klarer å betjene lånet.

Hvor gammel må man være for å få lån?

I følge norske lover må man vært minst 18 år for å kunne ta opp noen form for gjeld, og dette gjelder både forbrukslån, kredittkort, boliglån og smålån.

Til tross for at norsk lovgiving lar alle myndige personer ta opp lån og gjeld er det likevel veldig vanlig at aktører setter enda høyere grenser. Spesielt på forbrukslån er det vanlig med høyere grenser, og disse pleier å ligge på alt mellom 20 og 25 år. Aller vanligst er en nedre aldersgrense på 22 eller 23 år, og det kan være veldig vanskelig å finne et forbrukslån om man er under denne alderen.

Hvilket lån for unge?

Problemet med å søke om forbrukslån som ung er at man ikke kan velge og vrake i like stor grad som voksne med hus og formue kan. Dette fører derfor til at mange unge ender opp med et lån som er dyrere enn det strengt tatt burde være, noe som selvfølgelig er dumt. Dessverre er det litt vanskelig å få det billigste lånet når man er ung, og isteden må man nesten bare ta til takke med det man får innvilget.

Det er selvfølgelig likevel lurt å sjekke over de forskjellige lånene, og starte med å søke på de aller billigste. Dersom de ikke innvilget søknader er det bare å gå oppover på lista, helt til noen innvilger det. Dette er i alle fall mye bedre enn å vilkårlig velge et lån, og kanskje ende opp med et veldig dyrt et.

Kredittkort