Lån til forbruk

Lån til forbruk

Et lån til forbruk, eller forbrukslån er et lån uten sikkerhet som du kan bruke til akkurat det du selv måtte ønske. Hvorfor mange søker om denne typen lån kan  skyldes mange årsaker.

Kanskje du satt hjemme og ante fred og ingen fare en rolig torsdag da vaskamaskinen plutselig bestemte seg for å si takk for seg. Det er ikke alle som har råd til å fleske til å kjøpe en ny rett fra lønningskontoen, og da kan det være at et lån til forbruk kan trenges. Eller det kan være at bilen plutselig bestemmer seg for ikke å starte en kald vinterdag, som vi jo som kjent har ganske mange av i dette landet, og du trenger en liten slump penger til verksted.

Hvorfor ta lån til forbruk

Lån til forbrukEn annen årsak til at mange tar opp et lån til forbruk er at de har en rekke mindre lån og kredittkort hos flere andre kreditorer. Smålån til kjøp av ting, litt gjeld på et VISA-kort eller lignenende trenger ikke å være store beløpene, men har du nok slike små lån kan den månedlige kostnaden bli ganske stor. Dermed kan det for mange lønne seg å samle alle slike lån og gjeld til et større lån, og da kan forbrukslån være en god løsning for mange.

En av de store fordelene man har når man søker om et lån til forbruk er at kreditorene ikke spør hva pengene skal brukes til. Det er helt og holdent opp til deg hva og hvor pengene skal brukes til, om det er nyttige kjøp som skal gjøres, om pengene er livsviktig eller om du vil blåse hele beløpet på en stor fest for deg og gjengen. Ingen spørsmål blir stilt rundt dette, og større frihet til deg som forbruker å gjøre akkurat som du vil med lånet.

Forbrukslån kan være små eller store, det er flere kreditorer og banker som tilbyr lån til forbruk helt opp til 300 000 norske kroner. Det du da må være sikker på er at du evner å betale den nye månedlige kostnaden som følger med.

Lån til forbruk er ofte dyre

Lån av denne typen kan være dyre, og renten er høyere enn både boliglån og billån. Årsaken til dette er at bankene i mange tilfeller gir ut denne typen lån uten sikkerhet. Når det gjelder boliglån eller billån har bankene en sikkerhet i en fysisk gjenstand, og dermed er ikke risikoen deres like stor. Et lån til forbruk er annerledes på denne måten.

En annen ting du må huske er at i de aller fleste forbrukslån begynner renter og avdrag å løpe fra første dag du mottar lånet, i motsetning til mange kredittkort. Det betyr at det for mange kan lønne seg å skaffe seg kreditt, dersom du ikke skal bruke pengene med en eneste gang. Da starter det ikke å løpe renter eller avdrag før du begynner å bruke pengene.

Lån til forbruk er veldig bra til sitt bruk, men kan være dyrt. Dermed kan det være lurt å vurdere alle alternativ, slik at man kommer unna med best mulig løsning. I mange tilfeller er det denne typen lån.