Lån penger uten sikkerhet

Lån penger uten sikkerhet og bruk dem på hva du måtte ønske

Å låne penger uten sikkerhet er blitt veldig vanlig, spesielt til mindre lån. Fordelen med å låne penger uten sikkerhet er rett og slett at banken ikke har mulighet til å gå inn og hente eiendeler dersom du ikke betjener lånet ditt, så du slipper å risikere å miste huset, bilen eller båten din. Ulempen med et slikt lån er at det blir litt dyrere enn et lån med sikkerhet, men det er det ikke noe å gjøre med.

Pengene du låner uten sikkerhet kan i bunn og grunn brukes til hva enn du vil, og som oftest henger ikke banken eller lånetilbyderen din seg opp i det. Dette er fordi banken uansett ikke har krav på å kunne hente tilbake det du brukte lånet på, og da er det ikke noe de bryr seg stort om.

Du må oppfylle visse krav for å få låne penger uten sikkerhet. Dette er fordi banken ikke har mulighet til å hente pant i bolig eller andre verdier dersom du ikke betaler, og må derfor være sikre på at du betaler som avtalt. Derfor krever de fleste banker og lånetilbydere at du har null betalingsanmerkninger, er over en viss alder og har en minimumsinntekt. Hvor strenge de er på disse kravene er forskjellige fra hver aktør, men ikke forvent å få lån uten sikkerhet om du har mange betalingsanmerkninger stående.

Flere typer lån uten sikkerhet

Du kan ta flere forskjellige typer lån uten sikkerhet, og alle har forskjellige fordeler og ulemper.

Et mikrolån eller minilån er et lite lån hvor du kan låne alt fra 500 til 5 000kr. Pengene får du innen kort tid, og du kan bruke dem på akkurat hva du måtte ønske. Med et mikrolån kan du forvente en rente som er en del høyere enn på de andre alternativene, men ikke la deg skremme av dette. Grunnen er nemlig rett og slett at mikrolån er laget for deg som trenger et lite lån på kort tid, og kan betale tilbake innen noen få måneder. Dersom du betaler tilbake på tre måneder betaler du nemlig bare en fjerdedel av den årlige renta, så den blir i realiteten bedre enn den kan virke som på papiret.

Lån penger uten sikkerhetMan kan bruke et mikrolån til hva som helst, alt fra å kjøpe nye vinterdekk til å betale husleia. Det fungerer som et godt alternativ hvis du plutselig har litt for lite penger til å betale regningene, da det fort kan være like greit å ordne opp i disse med det samme. Mikrolånet blir som oftest utbetalt på veldig kort tid, og fungerer derfor også godt som en nødløsning på et problem.

Et forbrukslån uten sikkerhet er for deg som trenger et litt større lån. Her snakker vi om alt fra 5 000kr til 500 000kr, helt opp til deg selv. Den årlige renta på et forbrukslån uten sikkerhet er lavere enn på mikrolån, men det tar selvfølgelig lengre tid å betale tilbake et slikt forbruklån. Renta er likevel ikke like lav som hvis du tar et lån med sikkerhet, ettersom banken tar en mye større risiko ved å låne bort penger uten sikkerhet.

Før man låner penger uten sikkerhet er det viktig å sette seg godt inn i hvor mye det kommer til å koste, og om du har råd til å betale lånet. Lånetilbydere kan være veldig fleksible og behjelpsomme, og kan hjelpe deg med å skreddersy lånet ditt slik at det dekker ditt behov. Vær likevel flink til å velge det lånet som passer best for økonomien din, så slipper du å havne i problemer senere.