Lite lån uten sikkerhet

Hvordan ta et lite lån uten sikkerhet

I noen situasjoner trenger man litt penger raskt, men hva skal man gjøre om man ikke har mulighet til å få tak i det? Et godt alternativ er å ta et lite lån uten sikkerhet. Dette er et vanlig forbrukslån som lar deg bruke pengene på akkurat det du måtte ønske. Det betyr at det er fritt frem til å betale ferien, kjøpe en Playstation 4 eller betale regninger med pengene fra lånet.

lån uten sikkerhetEt lån uten sikkerhet betyr at man ikke trenger å sette noen eiendeler i salgspant. Salgspant er når banken eller långiveren kan komme inn og tvangsselge gjenstander dersom man ikke betaler lånet sitt i tide, men uten sikkerhet har altså ikke banken denne muligheten. Dette er helt klart en stor fordel for folk flest, men ulempen med dette ligger i at man får litt høyere rente enn om man tar lån med sikkerhet. Dette er fordi lånet blir en større risiko for långiveren, noe som betyr at de må tjene mer penger på det samme lånet for å la det være lønnsomt.

Det er blitt veldig enkelt å søke om lån uten sikkerhet, og det hele kan gjøres over internett fra datamaskinen eller mobiltelefonen. Alt man trenger å gjøre er å finne frem til et lite lån man vil søke på, og fylle inn informasjon om inntekter, utgifter og annen gjeld. Man trenger ikke engang å signere noen papirer, da det er mulig å identifisere seg via BankID eller MinID når man søker.

Etter at søknaden er levert er det bare å vente på svar. Noen aktører svarer deg med det samme, spesielt om det er snakk om et lite lån, mens de fleste bruker et par timer på å gi deg svar på søknaden. Om du er så heldig å få innvilget lånet er det bare å smøre seg med litt tålmodighet, så er pengene fremme på kontoen din etter to-tre dager. Dessverre er det veldig vanskelig å få pengene raskere frem på konto, da det er banken din som avgjør hvor lang tid dette tar.

Det er mulig å låne alt fra 500kr til mange hundretusener, men det er klart at det blir større krav til søkeren når summen øker. Dersom man er ute etter et kjapt svar lønner det seg uten tvil å søke om små lån, da sjansen er mye større for at en ansatt ser over god godkjenner søknaden veldig kjapt. I tillegg trenger større lån mer informasjon på lånesøknaden, ettersom de må ta en større risiko med å låne ut mye penger.

Det er veldig lurt å tenke seg grundig om før man søker om et lite lån uten sikkerhet. Det er klart at alle pengene skal betales tilbake, før eller siden, så det lønner seg aldri å ta opp et lån med mindre man er sikker på at man klarer å betale det tilbake når regningene begynner å dukke opp. Dersom man ikke betaler det i tide blir det fort mye dyrere enn originalt, og da er det lett å havne i en ond sirkel.