Minilån

Minilån

Vi har alle vært der – lommeboka er plutselig ikke like tykk som den brukte å være, eller kontoen mangler noen 0’er på slutten av totalbeløpet. Kanskje har man en regning som straks forfaller, og har et behov for penger kjapt. Uansett hva årsaken er, så finnes det mange tilbydere som kan hjelpe deg på kort tid ved å tilby deg et minilån. Alt du behøver å gjøre er å sende inn en kort søknad, så får du pengene på konto i løpet av samme dagen. Ofte tar det mindre enn et par timer!

Der vanlige forbrukslån har en lånegrense opp mot 400 000 kroner, så kan man maksimalt låne 5000 (i noen få tilfeller det dobbelte) med slike minilån. Det er et av kriteriene som gjør det mulig for bankene å tilby såpass rask utbetaling, men det finnes også mellomstore lån der man kan låne opp til 50 000, men da må noe mer ventetid påregnes.

Mange gode minilån

Blant våre favoritter av minilån finner vi Thorn, L’Easy og Folkia. Samtlige tre har varierte betingelser, men velger du et av disse lånene kan du være sikker på at du får den summen du ønsker innen kort tid. Spesielt sistnevnte har spesialisert seg på effektive utbetalinger av lån, og du får som regel pengene inn på konto bare noen få timer etter at søknaden din har blitt godkjent. Det stilles heller ikke mange krav til deg som søker, så lenge du har oppført deg og betalt det du skal tidligere, så er sjansen veldig stor for at du får godkjent søknaden din.

Slike lån har også ofte 20 års aldersgrense, noe som er langt lavere enn hva som er gjeldende for de fleste forbrukslån. Dette gjør at de yngre også har muligheten til å redde seg ut av en kjip, økonomisk situasjon, noe som kanskje ofte er en betegnelse som studenter kjenner seg igjen i. Husk bare at den effektive renten på minilån ofte er veldig høy, slik at de må betales ned igjen relativt kjapt for å unngå store ekstrakostnader.

Enkelt å få minilån

Med andre ord krever det ikke mye fra deg å ta opp et slikt minilån. I flere tilfeller holder det å sende en tekstmelding, og deretter bare vente på at pengene dukker opp. En veldig bra nødløsning, men veldig mange burde se etter andre alternativer før de vurderer å ta opp et slikt lån. Ulempen er nemlig at de fort blir veldig kostbare, derfor burde du velge en annen løsning dersom det er mulig. Spør heller familie eller venner om de kan avse den samme summen, så skal du betale tilbake når stipend eller lønning kommer.

Renten på minilån kan være fra 30% til hele 500%, avhengig av hvor lang nedbetalingstid du velger. Uansett vil det alltid lønne seg å betale ned minilånet så fort som mulig – jo lengre tid du bruker, jo lengre lar du rentene løpe. De minste lånene har ofte en betalingsfrist på kun en måned, og hvis du ikke betaler da, må du i tillegg ut med strafferenter.

Minilån