Refinansiering av forbrukslån

Spar penger ved refinansiering av forbrukslån

I mange situasjoner kan forbrukslån være en god løsning. Et godt forbrukslån trenger ikke nødvendigvis å være så fryktelig dyrt, men når man ender opp med en tre-fire stykker, eller kanskje til og med flere, så merker man fort at renter, gebyrer og avdrag begynner å legge seg sammen til ganske massive summer.

Refinansiering av forbrukslånMen er det virkelig slik at man må betale ned alle disse lånene hver for seg? Nei, faktisk ikke. Man har nemlig en mulighet som heter refinansiering av forbrukslån, og denne lar deg spare mye penger samtidig som den gjør hverdagen litt enklere. Refinansiering av forbrukslån fungerer på mer eller mindre samme måte som et nytt, større lån, men istedenfor å låne mer penger for å bruke dem, låner man penger for å betale ned de gamle lånene. Dette byr på en rekke fordeler for deg som kunde, og viktigst av alt er at det blir billigere. Når man har et større lån får man som regel også bedre rente, noe som selvfølgelig kun er positivt for deg. I tillegg trenger man ikke lenger å betale én fakturaavgift og ett sett med gebyrer for hver eneste regning man mottar, og istedenfor får man kun én enkelt regning hver måned.

Som en bonus har man bare én kreditor å forholde seg til. Dersom man ønsker å endre på vilkårene, nedbetalingstiden eller noe sånt, så er det mye enklere å kun kontakte en långiver enn å ringe rundt til alle og enhver, og da sikkert ende opp med et hav av forskjellige avtaler.

Når man skal ta refinansiering av forbrukslån søker man om det på samme måte som et vanlig lån. I refinansieringsøknaden legger man ved informasjon om økonomien sin, inntekter, utgifter og andre lån, og så får man avslått eller innvilget søknaden på samme måte. Dersom den blir godtatt må man sende inn en betalingsfullmakt. Denne gir den nye långiveren din mulighet til å betale ned lånene dine for deg, og til og med avslutte kundeforholdet til den gamle långiveren din.

For deg betyr det i praksis at du ikke trenger å gjøre noe som helst etter at du har sendt inn betalingsfullmakten. Pengene til refinansieringen er ikke engang innom din egen konto, så man slipper å bli fristet til å bruke litt av pengene på noe annet. Istedenfor ordner den nye långiveren din alt du trenger. Fra og med neste måned får du derfor bare én enkelt faktura hver måned, og denne inkluderer da alle de tidligere forbrukslånene dine.

Å søke om refinansiering er veldig enkelt, og i likhet med vanlige lånsøknader kan det enkelt gjøres over internett. Også her er det penger å spare ved å bruke litt god tid på å sammenligne flere forskjellige aktører for å finne de beste rentene, og jo mer penger du skal refinansiere, jo mer penger sparer du ved å velge riktig aktør.

Når man refinansierer forbrukslån er det ofte mulig å velge enn lenger nedbetalingstid enn man originalt hadde på forbrukslånene. Dette er fordi lånet er større, og da er det klart at man trenger mer tid på å betale det ned. Av den grunn kan man senke den månedlige utgiftene en god del ved å refinansiere forbrukslånene, men nå er det jo slik at alt skal betales tilbake igjen, før eller siden. Velg derfor en nedbetalingstid som man kan leve godt med, samtidig som gjelda minker betydelig i løpet av noen år.