Små forbrukslån

Slik søker du små forbrukslån

Små forbrukslån er genialt om man plutselig befinner seg i en situasjon hvor man trenger litt penger med det samme. Dersom vaskemaskinen går i stykker, eller et bildekk punger så må man nesten bare ta seg råd til å fikse det med det samme, og i slike situasjoner har man gjerne ikke mulighet til å vente til neste lønning.

Små forbrukslånDersom du havner i en slik situasjon kan det vært lurt å ta opp små forbrukslån. Disse forbrukslånene gir deg raskt penger, og pengene kan brukes på akkurat det du måtte ønske. Her står du fritt frem til å gjøre hva du vil med pengene, og långiveren kommer ikke til å kontrollere dette.

Med små forbrukslån pleier det å være nokså kort tilbakebetalingstid, gjerne alt fra én måned til 6 måneder. Summen du kan låne avhenger av hvor mye du trenger, men vanlige summer i smålån er alt fra 500kr til 5 000kr. Det er selvfølgelig også mulig å ta forbrukslån som gir deg større summer, men jo større lån du skal ta, jo mer kreves av økonomien din, inntektene dine og betalingsevnen din.

Det lønner seg selvfølgelig aldri å ta opp små forbrukslån om man ikke har råd til å betale tilbake avdragene, da gebyrer og strafferenter fort kan bli høye slike små forbrukslån. Husk at alt man låner skal betales tilbake, og med små forbrukslån har man ikke nødvendigvis så veldig god tid til å betale det tilbake. Aldri lån mer enn du har råd til, og bruk hodet når du bruker pengene.

Når man søker om små forbrukslån er det viktig at huske at man skal betale dem tilbake på kort tid, ofte kun noen få måneder, noe som betyr at den nominelle renta blir «feil». Den er nemlig basert på 12 måneder, noe som betyr at du kun skal betale halve den nominelle renta om du skal betale tilbake lånet på 6 måneder. På samme måte skal du kun betale 1/12 av den nominelle renta om du betaler tilbake hele lånet på én måned.

Finn det beste forbrukslånet

Før du søker om å ta opp små forbrukslån lønner det seg virkelig å sette av en time eller to til å sammenligne de forskjellige lånene med hverandre. Det kan være veldig mye penger å spare på å velge det billigste lånet fremfor et dyrere et, og jo mer du skal låne, jo mer kan du spare på å velge riktig lån.

Å sammenligne lån er heldigvis veldig enkelt, og det finnes allerede en rekke nettsider som har gjort jobben for deg. Slike nettsider bør brukes for å sammenligne renta og gebyrene til de forskjellige lånene, så er det fort gjort å komme frem det til som er mest lønnsomt for økonomien din.

Å søke om lån er veldig enkelt, og alt kan gjøres over internett. Når du har funnet det lånet du vil søke på er det bare å klikke seg videre inn på nettsidene deres for å begynne søknaden. Med små forbrukslån er det ofte ikke like mange spørsmål og felter på lånesøknaden som med større forbrukslån, og det tar ikke lange tiden å fullføre søknaden. Etter en liten stund får du svar, og dersom svaret er positivt får du overført pengene til brukskontoen din i løpet av et par dager.