SMS lån i Norge

Ta et SMS lån i Norge

Dersom man trenger litt penger raskt er et SMS lån i Norge er godt valg. Til tross for hva navnet sier er SMS lån en betegnelse for smålån og lån fra mobilen, selv om man ikke nødvendigvis trenger å sende en SMS for å søke.

SMS lån i NorgeFor ti-femten år siden var SMS lån ekstremt populært i Norge, og det gikk reklamer for det hele tiden, men det er ikke like lenger like vanlig, ettersom internett har tatt over hovedkanalen for lånesøknader. Det er likevel mulig å ta et SMS lån via SMS, og det er fortsatt mange aktører som tilbyr denne tjenesten.

SMS lån i Norge er først og fremst smålån hvor du kan låne alt mellom 500 og 5 000kr. Nedbetalingstiden pleier å være nokså kort, og ofte så lite som 30 dager. Dette er altså lån man tar opp når man trenger det, får pengene raskt, og deretter betaler tilbake fort. Det er perfekt for de gangene man virkelig trenger ekstra penger, og ikke har tid til å vente på neste lønning!

Den effektive renta på SMS lån kan virke skyhøy, men det er viktig å huske at denne tar utgangspunkt i ett års renter. Det betyr at dersom den har en nominell rente på 36 % har den en månedlig rente på 3 %. Så lenge du betaler tilbake innen den første måneden tilkommer dermed bare 1/12 av den årlige renta, så totalsummen blir ikke nødvendigvis så ille som den fremkommer.

Alle SMS lån er uten sikkerhet, noe som betyr at du ikke risikerer at långiveren kan tvangsselge eiendelene dine dersom du ikke klarer å betale. Samtidig slipper du å dokumentere verdien på noen gjenstander, så selve søknadsprosessen går mye fortere enn om du søker på et lån med sikkerhet.

Når man søker om et SMS lån står man fritt til å bruke pengene på akkurat det man skulle ønske. Man kan altså bruke lånet til å betale regninger, dra på ferie eller kjøpe nytt inventar til leiligheten – valget er ditt.

Som med alle andre lån anbefales det å tenke seg godt om før man søker, ettersom alle lån må betales tilbake. Dersom man ikke klarer å betjene lånet blir det fort veldig mye dyrere enn det originalt var, så det lønner seg aldri å ta opp et lån som er for stort til å kunne betale.

Slik tar du et SMS lån

Å søke om et SMS lån er veldig enkelt, og fungerer ved at du sender inn en SMS med ønsket lånebeløp, personnummer og kontonummer til et telefonnummer. Deretter får du kjapt svar på meldingen med svar på hvorvidt du får innvilget lånet eller ikke. Dersom svaret er ja er det bare å vente, så er de i gang med å overføre penger til kontoen din. Som regel tar overføringen et par dager, alt ettersom hvilke banker det er snakk om.

Etter at lånet er godkjent og mottatt kommer det en faktura i posten din. Hvorvidt man skal betale tilbake alt med det samme, eller fordele det utover flere måneder er forskjellig fra hver aktør, men med SMS lån er det vanlig å betale tilbake på mellom én og tre måneder.