Søk forbrukslån

Søk forbrukslån til å kjøpe noe nytt

Et forbrukslån er et lån hvor man kan bruke pengene til akkurat hva man vil. Man slipper å stille med sikkerhet når man søker forbrukslån, og det passer derfor helt perfekt til smålån eller mellomstore lån.

Et forbrukslån kan brukes til så mye, og du står fritt til å kjøpe deg en ny sofa, bestille en skiferie eller betale regninger med pengene. Det er derimot lurt å tenke seg godt om før man søker forbrukslån, ettersom det er noe som kommer til å være med deg i en god stund fremover. Bruk litt tid på å tenke over hvorvidt du faktisk trenger lånet, og dersom svaret er ja bør du bruke mye tid på å finne frem det lånet som passer aller best for akkurat ditt behov.

Det er veldig enkelt å søke forbrukslån, og det kan enten gjøres på internett, over telefonen eller ved å avtale et møte i banken din. Det er mange som tror bankene er mye billigere enn aktører som tilbyr lån over internett, men ikke la deg lure. Undersøk heller prisene selv, så ser du fort at spesialiserte lånetilbydere ofte er billigere. I tillegg til å være billigere er de mye enklere, ettersom du kan søke om hele lånet uten å forlate PC-stolen.

Når man søker forbrukslån online trenger man bare å fylle ut papirer digitalt, og det er egentlig veldig enkelt. Man bør ha nettbanken og en lønnsslipp klar, så er det ekstremt enkelt å fylle inn feltene om inntekt, utgifter og andre økonomiske spørsmål. Ofte får man svar på søknaden allerede samme dag, og i beste fall kan man få pengene over på konto på veldig kort tid.

Hvem kan søke forbrukslån?

Søk forbrukslånDet er ikke alle som får innvilget forbrukslån, og de fleste banker og lånetilbydere setter diverse krav til søkerne. Det aller viktigste kravet er at man ikke har noen betalingsanmerkninger. Disse får man dersom man har aktive inkassokrav mot seg, men kan enkelt slettes ved å betale kravene. Her ser banken og lånetilbyderne etter folk som ikke er flinke til å betale regninger, og nekter disse lån.

I følge norske lover må man være minst 18 år for å søke om lån, men flere tilbydere har grenser som er ennå høyere. Dette er fordi ungdom er dårligere til å betale enn voksne, og av den grunn er det veldig vanlig at minimumsalderen til bankene er 20 eller 22 år, mens noen til og med krever at man er 25 år gammel. Minimumsinntekt er at annet vanlig krav, og dette er rett og slett for at lånetilbyderen skal være forsikret om at du tjener nok penger til å ha råd til å betale tilbake lånet. De fleste har et absolutt minimumsgrense på rundt 120 000kr i året, men det er klart at man må ha enda høyere inntekt dersom man vil låne mange hundre tusen kroner.

I tillegg til kravene ovenfor er det vanlig å kreve at man enten er norsk statsborger, eller at man har bodd i Norge sammenhengende i minst 3 år. Dette er selvfølgelig for at banken skal være sikker på at man ikke tar opp mye lån, og deretter forsvinner ut av landet, ettersom det er veldig vanskelig å kreve penger over landegrenser. Disse kravene er ikke absoluttene, og det finnes tilbydere som er slappere på disse. Som oftest kan man forvente at mikrolån ikke krever all verdens med inntekter, ettersom man kun låner mindre beløp, gjerne mellom 500 og 5 000kr.